Red horse


Gott nytt år!

Då börjar vi att välkomna det nya året med polarna. Skål och gott nytt år alla läsare och hoppas ni får ett underbart 2012! nu när det ner mot stan och fira!

Farmor och farfar


Nyårsafton

Sista dagen på året var det idag då. Känns som att detta året har gått riktigt snabbt. Vad har då hänt under detta året tro. Jag har fyllt 19 år, jag har fått körkort för bil, jag har tagit studenten, sommarjobbat på Lundsbrunns kurort, Jobbat extra på Harrys bar och varit på Resa till Filippinerna. Ja det känns som att man hunnit med en del ändå. Idag stack jag till farmor och farfar tidigt och var där på middag där det serverades skinkstek med potatis och brunsås. Nu sitter jag hemma och inväntar att kl ska gå lite så jag kan träffa polarna och börja festa.

Wilma


Wilma

Följ gärna min älskade kusin Wilma Wallskog Fahlgren som tar er med på allt mellan himmel och jord. Allt ifrån sång och musik till vardag och shopping och mycket mycket annat. Wilma är nästa stora idol så ni som är intresserade får klicka er in på wilmafahlgren.blogg.se och följa henne!

:)


Rambo


Lugn hemmakväll

Hej alla läsare! Jag va så trött igår efter den långa tågresan hem så orkade inte ens sitta vid datorn. Idag har jag tagit det riktigt lugnt hemma i lägenheten med lite film och skype. Tittade på filmen Rambo som är en av mina favoritfilmer. För er som gillar grymma actionfilmer så kan jag verkligen rekomendera den. Håller också på att planera inför helgen och se vart det bär av och fira det nya året. Antagligen blir jag kvar i stan iallafall men någon fest ska man nog kunna hitta hehe. Ikväll ska jag till en barndomskamrat och snacka lite skit och kanske glo lite film.

Kaffe

Mediamarkt 1490 kr

Mellandags Rea

Idag stack jag och några polare ut till Valbo köpcentrum för att shoppa lite men vi hittade mot förmodan ingenting. Kanske för att alla pengar är slut efter jul och allt haha. Vi valde iallafall att gå in på Ikea och käka lite mat. Det blev lite svensk husmanskost som bestog av köttbullar och mos. Sedan kollade vi lite på Media Markt där vi blev bjudna på gratis kaffe. Dem gjorde reklam för en kaffemaskin av märket Bosh som var väldigt smidig att använda. Man behövde bara köpa olika små burkar med olika innehåll. Man kunde välja på många olika drycker såsom kaffe, choklad, te och många andra sorter. Kaffet smakade mycket bra och det allra viktigaste var att det serverades mycket varmt.

Jag och mor


Måndag

Idag vaknade både jag och mamma tidigt så vi bestämde oss för att kolla på lite film. Vi började med filmen Mamma mia med sköna låtar med Abba att sjunga med i. Därefter slog vi på tv och såg att fjärde delen av Harry Potter höll på så vi fortsatte att kolla på den. Sedan när alla var uppe och vi hade ätit lite frukost så bestämde vi oss för att storstäda lite. Jag tog på mig uppgiften att slänga allt skräp som blivit efter all julklappsöppning och alla sopor efter julmaten och drickan. Det blev såklart lite julmatsrester idag med så nu är det bra med det för i år. Nu sitter vi alla i soffan med var sin laptop i famnen haha sociala familjen. Ha det bra alla läsare!

Ljudsystemet


Pastamaskin


Juldagen

Gårdagen var underbar. Tomten kom och jag fick bla ett grymt snyggt ljudsystem och en pastamaskin. På kvällen körde vi tävling i couronne där vi var 2 lag. När kl var 3 på natten så kände vi att det vat tid för att krypa till kojs. Vaknade vid 12 idag och tog lite rester av julmaten som frukost. Nu sitter jag och kollar på lite film på tv. Det är ju bäst att passa på när det går så många bra runt jul såsom Ensam hemma, Shrek och många andra. Funderar på att ta mig en flötig pizza ikväll bara för att liksom. Ska nog boka en tågbiljett hem till stan på onsdag också så jag är hemma lagom till nyår. Vart det blir fest vet jag inte än så vi får väl se vad högtiden bjuder på. Jag hoppas ni alla haft en underbar julafton och fått det ni önskat er.

Julafton!

Idag är det julafton och jag är redan vaken suck. Inte ens julafton kan man få sova ut hehe. Bara att ta på sig kläderna och gå upp och fixa lite käk. När alla andra i huset har vaknat så äter vi lite julbord. Sedan får man ju inte missa kalle anka och hans vänner kl 15.00. När det är slut så blir det glögg och öppna lite paket. Hoppas verkligen att tomten kommer i år. Sjunga lite julsånger måste vi ju också göra, shit hur ska jag hinna med allt. Jaja det löser sig det har det alltid gjort. God jul på er alla läsare där ute och ha en underbar julafton.

Förste stekare


Dan före dopparedan

Idag gick jag och mamma upp tidigt för att vara först in på Ica. Vi kom såklart först in och kunde lugnt och fint handla all julmat. Det blev en hel del allt ifrån köttbullar och prinskorv till sillsallad och Janssons frestelse. När vi kom hem satte jag och mamma genast igång att laga i ordning det som gick att förbereda inför imorgon. Efter det var det lite mer klappar som skulle inhandlas så vi satte oss i bilen ännu en gång. Nu hade det blivit lite mer trafik och vi fick stå i mycket köer. Väl hemma igen så satte vi igång och lacka paket. Verkligen riktigt mysigt och det luktar ju så otroligt gott. Nu sitter vi och tittar lite på julkonsert på tv och dricker vin. Nu är det bara att invänta morgondagen och hoppas att tomten kommet.

Subic


På väg tillbaka

Idag gick jag upp rätt tidigt för att packa i ordning grejerna jag skulle ha med till gävle. Vid tolvtiden så åkte jag först till farmor och farfar igen och stoppade i mig lite mat innan jag började resan till gävle. Resan gick rätt så snabbt pga att det knappt var någon trafik och bättre väglag. Nu har jag slagit in de sista julklapparna så bara att invänta tomten nu.

Bilfärd för hela slanten

Idag tog jag en lång bilfärd ner till Mariestad där jag fick lite mat hos farmor och farfar. Därefter åkte jag och gratulerade morfar som fyllde 86 år idag. Det var så otroligt roligt att träffa släkten efter en månads resa och berätta om äventyret i Filippinerna. Sedan när jag kom hem till stan igen så åkte jag och Sandra Rågård till Mc Donalds och käka lite. Sedan satt vi och snackade lite om allt möjligt. Efter 5 timmar körde personalen iväg oss eftersom dem skulle stänga precis. När jag äntligen satte mig framför datorn så skriver en granne och frågar om jag kan hämta honom från en fest så ut igen bara och frysa igen. Nu äntligen är jag hemma igen och hoppas på att slippa åka ut med bilen igen. God natt folket nu ska jag sova efter den långa dagen

:)


Borta bra hemma bäst!

Nu är man då hemma i svinkalla Sverige. Många blickar fick man när man kom i skjorts till Arlanda flygplats haha. Otur som jag har så stoppade dem mig såklart i tullen där en tjej började packa upp hela min resväska, lite lagom kul då och sen stället frågan om jag vill packa tillbaka allt själv eller om hon ska göra det. Jaja det är ju ändå jul så man får ju vara lite trevlig ändå. Nu har jag tagit igen mig lite och slagit in lite julklappar och imorgon åker jag hem till Mariestad över dagen för att se till att allt är som det ska.

Slutet gott allting gott

Idag är sista dagen att spendera här innan det är dags att dra hem. Känns som om jag skulle behöva ett par månader semester till men jaja nu får vi se det från den ljusa sidan. Har precis packat resväskan som är helt proppfull med prylar. Imorn åker vi till flygplatsen runt tolv och tar farväl av Filippinerna för den här gången. Resan har varit underbar. Nu blir det till att åka hem och jobba ihop pengar till nästa resmål som vi får se vart det bär av.

:)


slutet nära

Idag är det bara fyra dagar kvar av denna underbara resa. Känns såklart jättetråkigt men samtidigt är det ju alltid skönt att återgå till vardagen. Idag har det åter igen varit biljardspel större delen av dagen. Till mat blev det den jättegoda grillbuffén på Margarita Station. När jag tog trike hem till hotellet så blåste min hatt av,så fick gå fram och tillbaka till stan igen för att leta upp den men som tur va så var det en chafför som hade tagit på sig den och gav mig den tillbaka.

Burger for life

Idag har det varit soligt och varmt så badade fram till lunch. Mat käkades på ett lite mindre ställe där dem hade enorma hamburgare. På kvällen stack vi till ett annat ställe och åt men va sugen på hamburgare igen men den här gången var det dåligt med smak. Jag fick därimot syn på att de hade fått in en av mina favoritöl fast med smak så provade en med smak av äpple som var otroligt god.

Beer


Sång och musik

Idag var solen framme igen så jag passade på att pressa lite vid hotellet. Sedan vid middagstid beställde vi jättegod pizza och delade på. På kvällen blev det kareoke för hela slanten där vi gick runt på olika barer och sjöng. Riktigt roligt! Nu är kl halv 2 på natten så ska nog snacka lite i skype innan sängen väntar. God natt alla läsare !

Soft

Idag har det varit en riktigt lugn dag. Vaknade vid 12 filippinsk tid och la mig vid poolen. Därefter gick i lite affärer men hittade inget speciellt. Sen stack vi till pappas kompis och tittade lite på tv. På kvällen beställde jag pasta carbonara på hotellet. När jag var mätt så såg jag två jättetaniga katter så jag kunde inte med att göra något annat än att låta dem få resterna. Så söta så.

:)


:)


Regnväder

Idag har det regnat nästan hela dagen. Det blev till att sitta vid hotellet med datorn nästan hela tiden. Jag satte mig med datorn i baren och tog en jättegod strawberry shake. Sedan pendlade jag melan datorn och tv fram till kvällen. När klockan var åtta så var jag så uttråkad så jag tog på mig badbyxorna och kastade mig i poolen. Efter det så gick jag och la mig.

Tidig morgon

Idag har jag och pappa varit på ett annat köpcentrum och kollat runt. Sedan drog vi och käkade massa mat på en kinarestaurang men en blandning av friterade räkor i chilisås, friterad kyckling, nåt griskött och såklart ris. Efter det så drog vi och spelade lite biljard och hade trevligt. Tiden gick så snabbt så vid halv fyra på morgonen så kände vi för lite käk så vi tog oss till nåt lite mindre place och åt Shiwarma som är en tunnbrödrulle med kött och massa annat.

Shiwarma


Hemfärd

Idag gick vi upp tidigt och tog morgonkaffet innan vi satte oss på bussen tillbaka till Angeles. Det kändes som att det räckte med två nätter i Subic då man hade gjort allt. Väl tillbaka så tog vi oss lite mat, kände för lite pankakor med lönnsirap idag.På kvällen gick vi till Clarkton hotel och åt mat. Valde Clarkton hamburger som var riktigt mäktig. Nu har jag instalerat mig på rummet igen och ska snart sova god natt!

:)

På kvällen gick vi till en svensk restaurang. Men jag kände att jag ville undvika svensk mat när jag är på semester så jag beställde in tacos och jag kan lova att den verkligen var mäktig

:)


:)


Subic Bay

Idag bestämde vi oss för att ta oss en liten trip till Subic Bay för att få bada lite i havet och ligga på en riktig sandstrand. Vi tog bussen en och en halv timme från Angeles och började leta upp hotellet. Sedan stack vi direkt och badade i det salta havsvattnet. Försäljare på stranden fanns det gott om men bestämde mig för att vänta med att köpa till imorgon. Frammåt eftermiddagen gick vi till ett grannhotellet Treasure Island och badade i deras pool haha.

:)


:)


:)


:)


Twilight


Vampires

Idag blev det bio för hela slanten där det blev till att se den nya Twilight. Filmen var bra och jättestor salong.  Men jag höll på att bli fullständigt tokig på att det var ett enormt kackel under hela filmen plus en massa mobiler som lyste. Varför går folk på bio liksom. Sedan gick vi till Margarita och spela lite biljard innan det var tid att gå tebaks till hotellet och lägga sig vid poolen lite. God natt!

Poolområde


wild orchid


RSS 2.0