:)

Idag blev det upp o lägga sig vid poolen tidigt för att riktigt ta till vara på soltimmarna. Därefter blev det att gå till SM och shoppa lite. Blev bara två tröjor men ska tillbaka en lite svalare dag då man kan orka gå igenom det stora köpcentrumet. På kvällen begav vi oss till ännu en ny restaurang. Menyn var enorm och det tog lite tid att få in maten. Men det var bra portioner och fint upplaggt. Det var verkligen ett jättefint poolområde på det hotellet så hade inte varit fel att stanna där några nätter. Bilder kommer

Jeepney


Jeepney

Ïdag gick jag och pappa upp tidigt för att sticka och äta frukost ute. Vi hamnade på ett litet café där dem hade nybakta baugetter med ost och salami så man blev verkligen mätt. Sedan tog vi jeepney tillbaka till hotellet. Jag kan nästan lova att den inte skulle gå igenom den svenska besiktningen med tanke på att dem verkligen körs tills dem faller ihop och att det nästan bara finns ratt och växelspak haha.


Trike


Paradise beer garden


Fredag

Idag har det varit riktigt skönt ute. Bad och sol vid poolen blev det idag med. Passade på att mäta tampraturen på vattnet och fick 28 grader som reslutat, sweet! På kvällen gick vi ut och käka på Paradise beer garden som är mer restaurang än vad namnet antyder. Där blev det nachotallrik och en jättegod strawberrymilkshake. precis där vi satt och åt så höll de på med biljardturnering så det blev underhållet för kvällen. Sedan tog jag en trike hem till hotellet ocb tog ett kvällsdopp i poolen. Nu ska jag nog göra täcket och kudden sällskap för är rätt trött god natt!


Det blir en dag vid poolen

Hej alla läsare! Har inte fått igång bloggandet pga dåligt nät men nu så äntligen. Resan gick bra men var otroligt trött efteråt. Tog ca 30 timmar totalt så  blev att hoppa i poolen för att piggna till. Glömde såklart kamerakabeln hemma så bilder kommer efter resan. Solen har iallafall legat på varje dag.

Resväskan packad!

I morgon smäller det! då sticker jag äntligen bort från Sverige. Kommer såklart sakna det när jag är där haha precis som man alltid gör när man längtat bort ett tag. Har också tagit med mig en liten restaurangdagbok där jag kommer att skriva ner lite om restaurangerna jag besöker och lite betygsättning på maten,servicen och helheten. Lägger upp varje besök på bloggen så ni kan följa min resedagbok ha det bäst!

Kan ris vara mat?

Ställde mig och gjorde skaldjursrisotto till mig och pappa. Den blev grymt god med massa räkor och kräftstjärtar. Blev därimot lite för mycket så det blev typ för 8 pers men det får sparas till imorn så slipper vi laga mat då. nu är det bara en dag kvar att packa på sen sticker jag. Ikväll drar jag till Göthe och glor lite film med trevligt sälskap hej!

3 dagar kvar

På fredag bär det äntligen av!. Ska bli så otroligt kul att få flyga till värmen igen och se lite av världen. För er som följer mig så kommer jag att blogga varje dag men blir lite varierande tider med tanke på tidsskillnaden. Där borta är det sju timmar frammåt från svensk tid så typ när kl är tre på eftermiddagen här så är hon tio på kvällen där. Flygresan tar elva timmar och kommer att mellanlanda i Qatar och sen vidare mot Manilla i Filipinerna.

håll igång

Idag har man hunnit med mycket. Vid tio på morgonen skutta man upp ur sängen för att ta sig ner till stan. Först gick jag in på banken för att beställa nytt bankomatkort. Därefter shoppa lite julklappar. Efter det åkte jag till farmor och farfar där det fans skinkstek, potatis och brunsås på bordet. Mums! Stannade där nästan hela dagen för att sedan åka hem igen. Trött är man också som attan men snart blir det ta igen sig utrikes. Längtar bort. Hej!

Mat är gott

Nu har man kommit hem från Lundsbrunn och är mätt och belåten. Alla gamla arbetskolegorna kände igen mig och hälsade. Vi kom i slutet av sittningen så vi satt nästan ensamma i salongen och åt men det gjorde inte så mycket. Nu ska jag dra ut med bilen en sväng, hare bra!


Home sweet home

Nu är man äntligen hemma efter den långa resan från Gävle till Mariestad. Nu sitter jag och provar mitt nya fibernät som jag fick förra veckan och det är grymt härligt. Imorn är det fars dag och jag ska åka till Lundsbrunns kurort och äta med släkten. Ska bli lite kul att se om dem känner igen sin gamla arbetskolega haha. Ne nu ska jag nog istället ta och börja packa resväskan. Ciao!


The end

Sista dagen på jobbet idag då innan resan. Ska bli skönt och hoppas verkligen att jag får komma tillbaka efter jul. Imorn blir det till att gå upp tidigt för att åka hem till Mariestad igen och packa resväskan.

Tjat om mat

Hej! Idag har jag varit på Läkerol Arena och ätit mat. Det var en underbar buffe på fyra olika rätter och ett enormt salladsbord. Medans vi åt så hörde vi någon sjunga och när vi kollade ner på arenan så såg vi att det var idol-deltagarna som tränade. Maten var jättegod men det var väldigt mycket folk. I helhet så var det ett bra besök och maten var värd varenda krona. http://www.brynas.se/LakerolArena/Restaurang/

Home sweet home

Då var man hemma igen. Ett kort besök blev det eftersom chefen satt lite upptagen men hon bad att jag skulle ringa och boka en tid för möte så ska ta och ringa lite senare tror jag. Annars består dagen mest av städning suck men jaja det är sånt som måste göras det med.


Uppe med tuppen

Då var man morgonpigg idag när jag ska på interljuv hos min före detta arbetsgivare. Lite nervöst är det men det ska bli roligt och se om hon känner igen mig haha. Kommer in senare och bloggar om hur det gått.


Yes!!

Ett nytt erbjudande har dykt upp och sitter och funderar på hur jag ska lägga upp det hela. Det gäller en före detta praktikplats som nu söker en kock. Jag har tidigare sökt tjänsten men fick då ett nej eftersom de redan hade anställt en kock precis. Men eftersom jag för tillfället bara har helger på Harrys känns det som om jag måste försöka att få tjänsten. När jag praktierade där så trivdes jag jättebra och sommarjobbade sedan där. Jag ska dra dit imorn och prata med chefen så får vi se så håll tummarna för mig!


Mor och son dag

Dagen spenderades med mor. Vi åkte ut till Valbo för att shoppa lite och jag hittade en jättefin jacka som jag bara var tvungen att köpa. Jackan kostade bara 1275 kr och finns på Jack & Jones. Efter det stack vi och åt lite tacobuffé som var otroligt god och 5 min senare tog vi en fika haha. Nu sitter man med bloggen och inväntar Blood diamond i kanal 9.


:)


:)


:)


Chill

Gårdagen gick jättebra men var ovanligt lugnt på Harrys. Mamma med familj kom och åt så det va lite extra roligt att få laga mat då. Det gick rätt så mycket hamburgare så fick stå vid stekbordet till mesta del av kvällen och när alla varmrätter var ute så fick jag ta hand om alla deserter.


.


.


.


Från chill till jobb

Ikväll blir det nog mycket folk på Harrys med tanke på vilken helg det är. Ska bli galet kul att få slita lite och alltid ha nåt att göra. När jag är på jobbet så är det de ända jag fokuserar på och inget annat. Spelar ingen roll vilket humör jag är på utan när jag är på jobbet så ger jag hundra procents tanke på det.

Done

Då var det färdigjobbat för idag och imorn väntar en stressig dag på jobbet med tanke på att det är allhelgona men det ska ändå bli kul att få träna upp tempot lite .
God natt alla läsare


Midnatt

När man satt som klistrad framför Gladiator så ringer plötsligt kusin och frågar om jag kan hämta honom på arlanda vid tio. Eftersom jag hade lovat en annan polare att hämta honom på station vid Gävle vid tolv så fick han gott ta sig till gävle med tåg. Nu har jag hämtat dem båda och kusin ligger och sover gott i soffan medans jag sitter och bloggar om det hehe god natt alla läsare.

Kusin och jag


Weekend

Då var det  torsdag och jag redo att ta itu helgens jobb. Ska bli skönt att få laga massa mat igen och se hur nöjda gästerna blir. När det är helg så är det förstås mängder med folk så det blir nog fullt ös men det är bara kul att få stressa lite. Det är den miljö jag trivs i då spelar det ingen roll om det är tio eller hundra personer, det är lika roligt ändå. Kvällens film blir nog Gladiator i kanal 6 som är så grymt bra. Har sett den ett antal gånger men jag har inte tröttnat än haha.


Chef


Moholm finns faktiskt på kartan

Ikväll ska man såklart se på Den stora matresan med Per Morberg i 7an som den här gången är på besök i lilla Moholm. Det ska bli grymt kul att se eftersom jag till stor del är uppväxt där. Jag har bara sett programmet ett fåtal gånger men när jag hörde att han skulle komma till Moholm så är man ju såklart tvungen att kolla.


Moholms Herrgård


Här vankas det käk

Då var det dax för att göra lite stekt falukorv och mos. Självklart ska det vara ordentlig stekyta på korven och stark senap till. Men det viktigaste är ändå att potatismoset är ordentligt gjort så att det inte är massa bitar i det. Det är nog det godaste husmanskost man kan hitta gärna med en färsk grönsallad till.


Äkta husmanskost


Det lider mot vinter

Shit! November måste nog vara en av de tråkigaste månaderna som finns. Det är mörkt när man går upp och mörkt när man går och lägger sig. Det blir bara kallare och kallare ute.
 Jag skulle gärna tillbringa vinterhalvåret utomlands men som tur är slipper jag ju iallafall en månad. Det börjar dra ihop sig nu, tre veckor kvar bara innan jag lämnar Sverige. Idag har jag bara suttit framför tv och haft allmänt tråkigt men det kanske inte är så konstigt att man blir slö och trött när mörkret ligger på.

November


RSS 2.0